Ziua Unirii la Iasi

Ieri, 24.01.2008, s-a sarbatorit Ziua Unirii, cu aceasta ocazie au venit la Iasi urmatorii politicieni( scrisi aleatoriu): presedintele tarii Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Educatiei Adomnitei, presedintele PSD Mircea Geoana, dna. Elena Udrea, senatorul Dan Carlan, deputatul Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, primarul Iasului Gheorghe Nichita si multi altii. Au fost cateva mii de oameni adunati in Piata Unirii, unii veniti din curiozitate ca mine, sau adusi de partide ca simpatizanti sau aplaudaci care au si huidut la comanda. Apoi la momentul horei Unirii politicienii s-au strans sa joace cu exceptia presedintelui Traian Basescu care a jucat separat hora cateva minute dupa care a inceput baia de multime, restul politicienilor fiind uitati de multime. Cei de la SPP care au grija de presedinte au avut de furca cu multimea care dadea navala sa vorbeasca cu Traian Basescu, fie sa-i stranga mana sau sa se poze la alaturi de primul om din stat. Astfel acesta a mers pe jos din Piata Unirii pe bulevardul Stefan cel Mare pana in zona cunoscuta ca fiind Casa Modei, acolo a zis multimii La revedere! si s-a urcat in masina si s-a indreptat catre Biserica Trei Ierarhi unde a asista la un Tedeum. Presedintele s-a deplasat apoi catre Focsani unde trebuia sa partice la alte manifestari cu ocazia Zilei Unirii.

Voi reveni cu poze in zilele urmatoare.

Cu aceasta ocazie au fost finalizate in fuga  ultimele lucrari la Piata Unirii si au mai fost peticite cateva strazi. Se pare ca ar trebui sa vina zilnic cate un politician important in vizita prin oras ca sa nu mai existe gropi.

Reclame
Explore posts in the same categories: Evenimente, Iasi

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Ziua Unirii la Iasi”


  1. Acuma, intre noi fie vorba, n-am priceput niciodata ce are ziua de 24 ianuarie si cu Iasul. La 24 ianuarie a fost ales Cuza ca domn al Tarii Romanesti. Deci la Bucuresti. La Iasi a fost ales pe 5 ianuarie. Iar unirea din punct de vedere constitutional si administrativ s-a facut abia prin 1862.
    Dar trebuie sa aiba si politicienii unde sa se dea in spectacol. Pe la Bucuresti ii vede lumea in fiecare zi. Asa ca pe 1 decembrie merg la Alba Iulia iar pe 24 ianuarie vine la Iasi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: